Wat is het voordeel van zelfscan kassa’s?

Ben je eigenaar van een supermarkt dan ken je het waarschijnlijk wel, volle rijen achter de kassa, ontevreden klanten en een hoop commotie. Een beeld waar jij als eigenaar nu niet bepaald heel erg vrolijk van wordt. Het levert je zoals gezegd ontevreden klanten op en een onnodige hoop stress.

Gelukkig is er een oplossing, namelijk zelf scan kassa’s .Ook deze zijn we in de meeste moderne supermarkten, of bijvoorbeeld in de Ikea, wel tegen gekomen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zelf scan kassa’s. In dit korte artikel vertellen we je er kort iets over en laten we zien waarom deze kassa’s ook voor jouw bedrijf een goede keuze zijn.

Een opsomming aan voordelen

Ten eerste, een puur economisch voordeel. Heb je een kassa die geopereerd moet worden door een werknemer, dan kost je een dergelijke kassa natuurlijk meer dan alleen de aanschafprijs van het kassasysteem. Immers moet je de werknemer toch betalen. Naast het feit dat je deze werknemers moet betalen, heb je ook nog andere problemen die met werknemers komen. Zo moet je constant een werkrooster maken, ziektekosten betalen en het personeel tevreden houden.

Zoals de naam suggereert heb je dit probleem natuurlijk niet met een zelf scan kassa. De klant kan simpelweg zelf haar producten scannen en daarmee de kassa opereren. Tuurlijk, je hebt nog wel een aantal werknemers nodig om toezicht te houden en beschikbaar te zijn voor eventuele vragen of problemen, maar het aantal werknemers dat je nodig zult hebben is aanzienlijk minder.

Doordat je dus minder werknemers nodig hebt bespaar je nogal wat kosten. Tuurlijk een zelf scan kassa is niet goedkoop, maar de aanschafprijs is snel terugverdient. Klik hier voor de verschillende modellen en prijzen.

Naast dat je geld bespaard is er nog een voordeel. Omdat zelf scan kassa’s vaak kleiner zijn dan een normale kassa kun je er al snel meer plaatsen. Hierdoor neemt je capaciteit toe en daardoor eventuele wachtrijen af.