Najaar barbecue: met deze tips wordt het een groot succes!

 

Najaar barbecue: met deze tips wordt het een groot succes!

Gezien de prachtige herfsttinten in de natuur en de dalende temperaturen is het inmiddels wel duidelijk dat het najaar zijn intrede heeft gemaakt. Voor veel mensen geldt dat de barbecue nu dan ook netjes opgeborgen wordt om volgende zomer weer tevoorschijn gehaald te worden. Zonde! Ook in het najaar kun je prima barbecueën. Op verschillende websites zijn er ontelbaar veel barbecue recepten te vinden met een najaars twist. Zelfs het geven van een barbecue feestje kan heel erg leuk zijn in het najaar! In dit artikel geven we je een paar tips voor het geven van een barbecue feestje in koudere seizoenen, inclusief heerlijke recepten van de barbecue!

Licht en warmte

Tja, barbecueën in het najaar is erg leuk, maar we kunnen nu eenmaal niet ontkennen dat het einde middag al begint te schemeren en de temperaturen flink kunnen dalen. Belangrijk is dan ook om bij een herfst barbecue in ieder geval te zorgen voor voldoende licht en warmte. Dit doe je al door het plaatsen van een terrasverwarmer en door het neerleggen van warme fleecedekens en kussens. Wat licht betreft kun je het erg simpel houden. Het belangrijkste is namelijk dat jij kan zien wat je op de barbecue legt en dat je gasten kunnen zien wat ze eten. het is dus verstandig om voldoende licht boven de barbecue te hebben en ook de eettafel te voorzien van licht. De rest van de tuin kun je verlichten met sfeerlichtjes. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van schuttingen met kerstlampjes.

Decoraties

Het is fris buiten, wat maakt dat je je gasten ook de optie moet geven om binnen te eten. Vergeet hierbij dan niet om het winterse thema die buiten nadrukkelijk aanwezig is ook binnen te laten zien. Zorg ervoor dat de eettafel binnen ook is voorzien van een mooi tafelkleed en leuke lampionnetjes, kaarsen en winterdecoraties om het thema nog beter uit te beelden.

Het eten

De combinatie van winterse kost en de barbecue gaan verrassend goed samen! Zo kun je winterse vleessoorten zoals koteletten en biefstuk ook prima op de barbecue bereiden. Daarnaast kun je als groente gekarameliseerde wortelen opdienen met wat gebakken aardappeltjes. Om je gasten lekker op te warmen kun je glühwein of warme chocomel met slagroom als drankje aanbieden!