Hoe vind je een bijbaan in de horeca?

Hoe vind je een bijbaan in de horeca?

Werk zoeken kan lastig en tijdrovend zijn. Zeker het begin is moeilijk. Hoe pak je het aan? Waar begin je? Wat wil je eigenlijk? Wat is in vergelijking met anderen het leukst om te doen?

Om mee te beginnen is het verstandig om te weten wat voor baan in de horeca je wilt. Er zijn binnen de horeca namelijk verschillende afdelingen. Je kan bijvoorbeeld: afwassen, koken en bedienen. Elke baan vergt andere kwaliteiten dan de andere.

Als je in de horeca gaat werken kan je verwachten dat je drukke dagen tegemoet gaat. Hierdoor moet je snel schakelen en veel dingen tegelijk doen. Daarnaast wordt er van jou verwacht dat je alert bent en overzicht kunt houden. Ook al heb je veel taken die je door jou gedaan kunnen worden, sommigen moeten eerder gedaan worden dan anderen. Dit toont wel aan dat je om kunt gaan met stress, prioriteiten kunt stellen en efficiënt te werk kunt gaan.

In de horeca leer je de verantwoordelijkheid van omgaan met geld en alles netjes en correct verwerken op de kassa.

Bedrijven zijn op zoek naar verschillende competenties bij medewerkers, die je vaak in de horeca onder de knie kunt krijgen. Daarom kan deze werkervaring jou een boost geven.

In de horeca moet alles er fris en netjes uitzien. Dit houdt in: schone tafeltjes, stoelen aangeschoven, kaart op de tafel en geen vieze servetjes en geen rotzooi op de grond. Zo zorg je voor een opgeruimde, frisse uitstraling. Zorg voor een gastvrije, hartelijke sfeer.

Na het lezen van deze tekst hoop ik dat je ongeveer weet wat je kan verwachten in de horeca. Om te werken in de horeca heb je echt doorzettingsvermogen nodig en je moet flexibel. Ben jij dit dan zal ik het zeker aanraden!