Hoe je een jute zak kunt gebruiken om je bomen en planten te beschermen

Als je een tuinier bent, is de kans groot dat je wel eens jute zakken hebt gebruikt. Deze stevige, geweven stof heeft een veelheid aan toepassingen, waaronder vervoeren van grond. Daarnaast kan je me jute ook bomen en planten beschermen. Of je je planten nu wilt beschermen tegen de kou of tegen vervelende beestjes, jute kan een grote hulp zijn. Hier is alles wat je moet weten over het gebruik van jute om je bomen en planten te beschermen.

Waarom jute gebruiken?

Doek wordt vaak gebruikt in de tuin omdat het goedkoop en duurzaam is. Deze natuurlijke vezel wordt gemaakt van jute, hennep of vlas en is 100% biologisch afbreekbaar. Het is ook ademend, wat belangrijk is om rot en schimmel te voorkomen. Jute is verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, zodat je de perfecte maat voor je behoeften kunt vinden.

 

Jute zakken gebruiken als bescherming tegen de kou

Een van de meest voorkomende toepassingen van jute is het beschermen van bomen en planten tegen de kou. Als je in een gebied met strenge winters woont, kan het bedekken van je planten met jute ze helpen het seizoen te overleven. Zorg er wel voor dat je de jute verwijdert zodra de lente aanbreekt, zodat je planten het zonlicht krijgen dat ze nodig hebben om te groeien.

 

Om jute te gebruiken als bescherming tegen koud weer, drapeer je de stof gewoon over je plant of boom. Je kunt het eventueel vastzetten met touw of stokken. Voor extra bescherming kun je ook een melkkan of frisdrankfles met water vullen en die in het midden van de jute leggen (zorg ervoor dat je eerst gaten in de bodem van de bak maakt). Het water zal helpen warmte uit te stralen en je plant gedurende de nacht warm te houden.

 

Jute gebruiken om beestjes weg te houden

Doek kan ook gebruikt worden om beestjes uit de buurt van je planten te houden. Als je in een gebied woont waar herten of konijnen voorkomen, kan het bedekken van je planten met jute ze ervan weerhouden een hap uit je harde werk te nemen. Je kunt een jute zak ook gebruiken om te voorkomen dat vogels je bessen opeten voordat ze rijp zijn. Drapeer de stof gewoon over je plant of boom en zet hem aan de voet vast. Misschien moet je meerdere lagen stof gebruiken als je te maken hebt met bijzonder vervelende beestjes.

 

Oftewel, jute zak is ook toepasbaar in de tuin

Jute zak is een goedkope en duurzame stof die een veelheid aan toepassingen kent, waaronder het beschermen van bomen en planten. Of je je planten nu wilt beschermen tegen de kou of tegen vervelende beestjes, jute kan een grote hulp zijn. Zorg er alleen voor dat je de jute verwijdert zodra het lente wordt, zodat je planten het zonlicht krijgen dat ze nodig hebben om te groeien.