Haal het beste uit je airfryer met deze tips

De airfryer is een handig en vooral gezonder alternatief voor de frituurpan. Je kunt binnen no time de lekkerste hapjes serveren zonder dat deze extreem vettig zijn. Een airfryer zorgt er namelijk met behulp van verhitte lucht voor dat je gerecht klaar wordt gemaakt. Op die manier kun je verantwoord snacken. Ideaal dus! Maar hoe kun je nou het beste aan de slag gaan met dit apparaat? We hebben een aantal tips verzameld waardoor je het beste uit je airfryer kunt halen.
Scoor een voordelige airfryer
Het leuke aan de airfryertrend is dat je het apparaat in diverse webshops voor een voordelige prijs kunt scoren. Er is bijvoorbeeld regelmatig een leuke kortingscode te verkrijgen waarmee je voordeel krijgt op een airfryer of er wordt in de webshop zelf al gestunt met prijzen. Laat je niet direct verleiden door de laagste prijzen, maar kijk voornamelijk naar de kwaliteit ten opzichte van de prijs van de airfryer. Je wilt natuurlijk wel langere tijd genieten van lekkere gezonde gerechten die je met het apparaat maakt. Ben je ook benieuwd naar diverse leuke aanbiedingen van de airfryer? Lees je dan in over dit apparaat en profiteer van voordeel (dat kan hier).

Probeer verschillende recepten
Misschien heb je je airfryer aangeschaft om in het weekend lekkere hapjes te serveren, maar om echt alles uit je apparaat te halen is het aan te raden om het ook te gebruiken voor dagelijkse gerechten. Wist je bijvoorbeeld dat je er heel lekker gerechten met kip in kunt klaarmaken? Of aardappeltjes? Of volledige groentegerechten? Op internet vind je diverse smaakvolle recepten voor je airfryer. Probeer iedere week een ander gerecht om handigheid te krijgen in de werking van het apparaat. Voordat je het weet ga je niet meer uiteten omdat je thuis de lekkerste maaltijden binnen een handomdraai op tafel zet! De airfryer maakt koken niet alleen gezonder maar ook nog eens een stuk leuker en sneller.

Schoonmaken van je airfryer
Wanneer je de airfryer met regelmaat gebruikt is het aan te raden om deze zoveel mogelijk schoon te maken. De één adviseert om dit grondig na ieder gebruik te doen terwijl de ander vindt dat dit prima eenmaal per week goed kan gebeuren. Heb je een gerecht gemaakt waarbij veel vet vrij is gekomen? Dan is het sowieso aan te raden om het apparaat na gebruik schoon te maken. Leg een vel aluminiumfolie op de bodem van de airfryer en doe hier een laagje water op. Snijd een citroen of limoen in schijven en leg deze in het water. Vervolgens stoom je het geheel op 160 graden voor tien minuten waardoor het vet omlaag valt, zo op de laag aluminium. Deze kun je gemakkelijk in het geheel weggooien. De pan van de airfryer kun je eenvoudig zelf met de hand schoonmaken of in de afwasmachine doen. Doe je dit met de hand? Zorg er dan wel voor dat je een zachte spons gebruikt. Het apparaat zelf kun je met een doekje en een sopje schoonmaken. Let erop dat de stekker altijd uit het stopcontact is.