Dit is waarom een efficiënte vriescel jouw horeca onderneming kan helpen

Als je werkzaam bent in de horeca, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een goede manier hebt om je eten goed vers te houden. Vaak komt het dan neer op een koelcel in de horeca. Zeker als je ook eten in de diepvries bewaart kan dit een behoorlijke kostenpost zijn dankzij de hoge elektriciteitsrekeningen die daar dan ook bij komen. Een Efficiënte vriescel is dan ook onmisbaar want daarmee kan je juist jezelf veel kosten op den duur gaan besparen.

Het verschil tussen een koelcel en een vriescel

Wellicht dat de naam je al op ideeën brengt, maar het grote verschil is natuurlijk dat de een de zaak koel houd, terwijl de andere het juist invriest. Afhankelijk van wat voor eten je serveert heb je natuurlijk een voorkeur, maar het is ook handig om te weten dat er vaak ook nog een hoop technische verschillen tussen de twee apparaten zitten. Koelcellen in de horeca hebben vaak minder dikke muren. Als we naar een groter vriesvak gaan kijken, dan is het vaak echter wel zo dat deze muren een stuk dikker zullen zijn, omdat dat gaat besparen om de energie op den duur. Een efficiënte vriescel kan dan heel wat kosten gaan besparen.

Maar hoe bespaart het energie dan?

Eigenlijk is dit heel simpel. Op het moment dat een koelkast betere isolatie heeft, oftewel dikkere muren gemaakt van betere kwaliteit materiaal. Koelcellen in de horeca zijn ook vaak bedoeld voor display doelen, dus op dat moment komt er vaak ook nog licht aan te pas. Een efficiënte vriescel zorgt ervoor dat er met minimaal stroomgebruik alles goed ingevroren blijft. Minder stroomgebruik betekent natuurlijk ook dat jouw stroomrekening aan het einde van de maand er een stuk lager uit gaat komen. Het is belangrijk om iedere kostenpost die je kan vinden zoveel mogelijk te drukken in een onderneming. Zeker in de horeca, waar inkomsten vaak van het seizoen afhangen, is het belangrijk om dit consistent te doen.