4 dingen die je kandoen met eenwijnklimaatkast

Ben jij zo’n wijnliefhebber die er ontzettend van geniet om bij een goed diner een lekker glas wijn te drinken? Vind je het ook niet zo bijzonder dat in de restaurants de wijnen altijd lekker op temperatuur lijken te zijn? Hoe doen ze dat toch? Het antwoord hierop is heel makkelijk: een wijnklimaatkast. Een dergelijke kast kan de volgende functies hebben:

Wijn op temperatuur houden
Wijnen lang bewaren
Esthetische functie
Ruimtelijke functie
De functies van een wijnklimaatkast
Een wijnklimaatkast heeft de mooie functie dat het de wijnen op de juiste temperaturen kan houden. Alle wijnen hebben een andere bewaartemperatuur en het is daarom belangrijk om ervoor te kunnen zorgen dat de flessen in de juiste temperaturen kom en te liggen. Niet alleen kan een wijnklimaatkast de wijn koelen, het kan namelijk ook de wijn warm houden. Dit heeft als voordeel dat je de wijnen lang kunt bewaren. De klimaatkast is namelijk een optimale plek voor wijnen om bewaard te worden, niet alleen vanwege de temperatuur, maar ook vanwege de lichte kanteling in de planken. Hierdoor blijft de wijn liggen tegen de kurk. Dit zorgt ervoor dat de kurk niet droog wordt en de wijn kwalitatief goed kan blijven. Als de kurk namelijk vochtig blijft, dan komt er weinig of minder zuurstof bij de wijn. Dit zorgt voor een langer bewaartermijn van de wijn.

Waarom niet gewoon een wijnrek of wijnkast?
Er zijn verschillende voordelen aan een klimaatkast ten opzichte van een reguliere wijnkast of wijnrek. Niet alleen houdt de klimaatkast de temperaturen beter op pijl, het zorgt ook nog voor een langer bewaartermijn van de wijnen. Als je een dure en kwalitatief hoge wijn hebt gekocht in grote getalen, dan is het natuurlijk handig om deze te kunnen bewaren op een goede manier. Een klimaatkast helpt hier enorm bij en zorgt ervoor dat je mooie wijnen intact blijven voor een lange tijd. Een mooie complementaire optie zou een wijnkoelkast zijn. Een wijnkoelkast zorgt er namelijk voor dat wijn natuurlijk goed koel blijft. Dit is ontzettend handig voor witte wijnen of rosé wijnen. Verder zijn er natuurlijk ook nog verschillende hoogtes aan kasten, hoeveel flessen wijn je erin kwijt kunt en hoeveel zones een kast heeft. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen in hoeverre je verschillende zones nodig hebt, of je graag wilt dat de planken verwijderd kunnen worden of welk energielabel de kast heeft.

De juiste wijnklimaatkast kopen
Als je besluit om een wijnklimaatkast te kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een kwalitatief goede kast aanschaft die lang mee kan gaan. Je kan een goede wijnklimaatkast kopen bij Smaak van de Wereld. De kasten die zij aanbieden voldoen aan hoge eisen en zijn ook nog eens mooi om te zien. Vaak heeft een klimaatkast een glazen deur waardoor je goed kunt zien welke wijnen erin liggen. Daarnaast hebben deze deuren ook ultraviolet werend glas. Dit zorgt ervoor dat de lichtdelen buiten blijven en de wijn hier niet door aangetast wordt. Ook is het belangrijk om te weten dat deze wijnklimaatkasten lage vibratie hebben. Een reguliere koelkast bijvoorbeeld, kan veel lawaai maken en ook veel trillen. Dit trillen tast de smaak en de kwaliteit van de wijn aan. Het daarom dus erg belangrijk dat de trillingen minimaal zijn en dat is het geval bij deze kasten.

 

Bron:https://www.smaakvandewereld.nl/