​Verantwoord snacken

Wanneer je op zoek bent naar een verantwoord én lekker tussendoortje, moeten noten zeker op je verlanglijstje komen staan. Noten zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen, gezonde vetten en antioxidanten. Met één handje gezonde noten per dag, ben je al heel verantwoord en gezond bezig!

Biologische noten

Door te kiezen voor biologische noten, ben je niet alleen verantwoord bezig voor jezelf, maar ook voor het welzijn van dier en milieu. Biologische noten zijn niet bespoten met chemische middelen en de grond waarin de bomen groeien wordt regelmatig gecontroleerd op vervuiling. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen die slecht zijn voor andere planten, dieren of het milieu. Op deze manier zijn de noten gezond voor jou, maar ook voor het milieu!

Gezonde biologische noten kopen doe je bij Bionoot!

Bionoot: een verantwoorde keuze

Bij Bionoot wordt het assortiment zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en smaak. Ruim 90% van de producten van Bionoot zijn biologisch gecertificeerd en voor de overige producten maken zij een bewuste keuze. De hoogste kwaliteit en echte smaak: daar worden de noten op geselecteerd en dat proef je! Ook is het belangrijk om je noten te bestellen bij een vertrouwde leverancier, zeker als het gaat om vers producten. Bionoot heeft jarenlange ervaring als het gaat om verse voedingswaren. Daarbij is Bionoot ook een echte notenspecialist en kunnen zij je alles vertellen over verantwoord gebruik van gezonde noten.

Gezonde noten

Eigenlijk zijn alle noten gezond, maar elke noot heeft zijn eigen positieve, specifieke eigenschappen en daarom is het verstandig om hiermee te variëren en te combineren.

  • Walnoten, eigenlijk een steenvrucht, bevatten veel onverzadigde vetten in de vorm van Omega 3. Ook bevatten ze antioxidanten, magnesium, kalium, ijzer, foliumzuur, fosfor, zink en vitamine b1.
  • Amandelen bevatten enorm veel voedingsstoffen. Ze bevatten veel ijzer, magnesium, fosfor, calcium en vitamine C.
  • Pecannoten bestaan voor ruim 74 procent uit onverzadigde vetzuren. Ook zijn ze rijk aan vitamine E, een hele sterke antioxidant.
  • Hazelnoten bevatten veel vitamine E. Maar ook foliumzuur, magnesium, eiwitten, zink, fosfor en calcium.
  • Pistachenoten bevatten naar verhouding weinig calorieën, maar zijn rijk aan calcium en fosfor. Tevens zijn ze rijk aan kalium.
  • Macadamianoten hebben het hoogste gehalte aan onverzadigde vetzuren van alle gezonde noten. Verder bevatten ze kalium, magnesium, calcium, fosfor, koper, zink, ijzer en vitamine b1.
  • Paranoten bevatten een hoog gehalte aan selenium.

Het variëren met de noten is niet alleen verantwoord, maar ook erg lekker!